Reakcia primátora Milana Guru na vyjadrenia bývalej riaditeľky DOMBYT-u

Pred pár dňami rezonovala na sociálnych sieťach téma Moyzesovej ulice. Požiadali sme o stanovisko primátora Milana Guru.

Ing. Milan Gura: „Na úvod by som chcel povedať, že nikdy neuprednostním nezodpovedných ľudí pred tými, ktorí si svoje povinnosti plnia. Ješitné konanie bývalej riaditeľky pani Jantulíkovej chápem. Je prirodzené, že keď bola poslancami odvolaná, tak mala potrebu si „kopnúť“.  Samozrejme si „kopla“ do mňa. Práve ona bola takmer rok zodpovedná aj za bytový dom na Moyzesovej ulici. Momentálne prebieha finančná kontrola a verte, že sa diali rôzne, zvláštne veci. Ale o tom až niekedy neskôr. Vráťme sa k podstate. Z celého jej vyjadrenia ma však zarazili hlavne jej tvrdenia ohľadom bytového domu na Moyzesovej ulici.

Problém na Moyzesovej ulici sa ťahá v podstate už od pádu komunizmu v našom štáte. Prakticky ihneď po mojom prvom nástupe do funkcie primátora som sa začal tomuto problému venovať. Podarilo sa nám urobiť poriadok. Spomeňme si na početné televízne štáby, množstvo printových médií, ktoré naše mesto dávali pomaly za vzor ostatným samosprávam. Jednoducho sme si povedali, že zákon platí pre každého. Kto si neplnil svoje povinnosti tak ako mal, o svoje bývanie prišiel. Neexistuje žiaden dôvod, pre ktorý by museli zodpovední obyvatelia doplácať na tých nezodpovedných. Samozrejme, že sa vždy investovalo do nevyhnutných opráv, revízií a ďalších vecí, za ktoré sme niesli a nesieme zodpovednosť. Podľa tvrdení  bývalej riaditeľky by asi bolo najlepšie, aby sme komplex zrekonštruovali a preinvestovali nemalé finančné prostriedky na úkor občanov nášho mesta. To naozaj máme v rozpočte vyčleniť jeden milión eur a opraviť to tam? Ako by to vnímali zodpovední obyvatelia, ktorí si  plnia svoje povinnosti voči štátu a aj mestu? Komu z obyvateľov opravuje mesto byty?  Pýtam sa: to sa majú obyvatelia poskladať a na vlastný úkor zveľadiť niečo, čo sa takmer s určitosťou zničí a zdevastuje? Tak potom teda OK. Nebudeme svietiť, vyvážať smeti, žiadne opravy ciest, žiadna zimná údržba, kultúrne podujatia pre všetkých, opatrovateľská služba pre seniorov, dotácie pre športovcov a veľa iného. To naozaj sa mám správať takto nezodpovedne? Toto je predstava bývalej riaditeľky? Na záver ešte položím otázku, čo si myslíte? Je to z jej hlavy, alebo z hlavy niekoho iného? Koho záujmy ona háji?

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne