Príchod na cintorín nebol doteraz pre Čadčanov pohodlný. Hlavne starí ľudia mali čo robiť, aby uspokojivo prekonali strminu ku hrobom svojich blízkych. Zábradlie, ako prvá pomoc pri výstupe nepostačovala a bola len slabou náplasťou za vytúženou komunikáciou. Schody na Horelickom cintoríne sú teda potrebné ako soľ. 
Primátor Milan Gura splnil predvolebný sľub, ktorý dal Čadčanom v predvolebnom čase spolu s miestnymi s poslancami. Práce finišujú. Investícia bude spĺňať normy riadneho schodiska. Okolie je riadne odvodnené, lemovať ho bude zábradlie. 

Mesto investíciu realizuje z vlastných zdrojov v spolupráci s externým dodávateľom, ktorého získalo riadnou verejnou súťažou. Stavba totiž presahuje možnosti a kapacity Mestského podniku služieb. Celková dĺžka schodiska je 105 metrov.  Vysúťažená suma, ktorú mesto za vybudovanie schodiska zaplatí, je 53 tisíc eur bez DPH.

Milan Gura: „ Teším sa, nielen tomu, že napĺňam sľub, ktorý som v predvolebnom boji dal a držím dohody. Pre každého primátora je príjemné, keď môže potešiť ľudí dobrou správou. Nové schody na Horelický cintorín patria medzi tie informácie, ktoré naozaj potešia. Asi niet rodiny v Čadci, ktorá sa tam z času na čas nezastaví pri návšteve hrobov za svojim príbuznými. Uvedomujem si, že príliš dlho bol  prístup na cintorín nedôstojný, to sa však v týchto dňoch definitívne zmení a ja sa teším, že môžem verejnosti tlmočiť  túto dobrú správu.“ 

 

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne