Do zaujímavého podujatia Celé Slovensko číta deťom, ktorého cieľom je prebudiť u detí lásku ku knihám, sa zapojil aj čadčiansky primátor Milan Gura.

Kysucká knižnica v Čadci dnes 4. júna otvorila svoju knižnicu pre malých aj veľkých, aby spoločne podporili projekt. Tak ako aj v Čadci, tak aj v rôznych mestách sa počas celého týždňa uskutoční čítanie detských kníh významnými osobnosťami mesta alebo daného regiónu.

Primátor mesta Ing. Milan Gura odštartoval toto podujatie a rozprávku v jeho podaní Kubula a Kuba Kubikula si vypočuli deti. Primátor v rozhovore s deťmi prezradil, že rozprávky čítal aj svojim deťom, keď boli malé. Aj teraz rád číta a zaspomínal si na svoje knižne dobrodružstvá od Karla Maya.

Ing. Milan Gura: “Každoročne rád príjmam pozvanie medzi deti do Kysuckej knižnici. Je dôležité deťom ukázať čaro knihy. Kniha dáva pocit, ktorý nám nemôže poskytnúť ani televízna ilúzia, ani kontakty cez sociálne siete, ani nadšenie z počítačových hier. Dnes som mal možnosť sa stretnúť s deťmi, ktoré majú pozitívny vzťah ku knihám. Zaujala ma aktivita samotnej učiteľky, ktorá s deťmi dnes do knižnice zavítala. Deti v rámci vyučovania raz do týždňa navštevujú knižnicu a čítajú.“

Čítame si ….

Čadca sa zapojila do celoslovenského čitaľského maratónu.

Už v stredu 30. 5. sa na Palárikovej ulici 443 žiakov základných škôl zapojilo do projektu Čítame si 2018. Do 6-hodinového čitateľského maratónu sa z viacerých miest Slovenska zapojilo až 38 853 čitateľov.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne