Malý obchvat, budovanie úseku D 3 Čadca, Bukov – Svrčinovec, generálna oprava mosta na Žarci v smere na Horelicu a priemyselný park. 

Životná skúsenosť mi hovorila, že pre mesto a jej občanov budú tieto štyri projekty do budúcna veľmi potrebné. Boli to jedny z najväčších akcií v hodnote stoviek miliónov eúr, ktoré sa nám podarili zrealizovať v období môjho primátorovania. 

A čas ukázal, že sme sa vybrali správnym smerom. Okrem odbremenenia mesta od kolabujúcej dopravy, až po vytvorenie pracovných príležitostí, ktoré vytvárajú pre občana istotu. Bez obchvatu, D3 a mosta, by sme veľmi ťažko dostali do priemyselného parku investorov, ktorí vytvorili istotu práce pre stovky našich občanov. 

V týchto dňoch som sa osobne stretol s viacerými majiteľmi, riaditeľmi podnikov v priemyselnom parku za jediným účelom. Ako vidia najbližšie obdobie, ktoré iste nebude ľahké. Skúsenosť mi hovorí, že jednou zo základných istôt človeka je práca, ktorou si zabezpečí prostriedky na život. Každý jeden zo zamestnávateľov s ktorým som sa stretol mi potvrdil, že majú veľa práce a dokonca rozmýšľajú rozširovať výrobu. 

Samozrejme, že bude potrebné v čo najkratšie možnom čase dobudovať diaľnice D3 až po Žilinu. Spoločne s primátormi a starostami Kysúc neustále vytvárame tlak na zodpovedných veď je to jedna z kľúčových úloh, ktoré pred nami stoja v tejto oblasti v najbližšom období.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne