Situácia sa výrazne zhoršila počas včerajšieho dňa následkom intenzívnych dažďov, následkom čoho sa zvýšil tok v krízovom úseku a dostala voda mimo brehov. Situáciu sa spočiatku podarilo dostať pod kontrolu no situácia sa zopakovala vo večerných hodinách, zasahovali hasiči a začali záchranné práce. Počas celej doby prác ľudia z mestskej časti Rieka ostali na niekoľko hodín odrezaní od sveta, bolo nutné čiastočne odstrániť náhradné premostenia smerom do Rebroši. Vykonané záchranné práce nepostačovali, preto bolo potrebné vložené dve rúry presypať hrubým lomovým kameňom. Situácia sa ukľudnila a premávku sa podarilo obnoviť v noci okolo 1.05 h.

Ing. Milan Gura: „Po stabilizácií nepriaznivého stavu sa náhradné premostenie obnovilo, ale už v zúženom profile,“ informuje. Žiada občanov o zvýšenú pozornosť a prípade potreby nech sa obrátia na Mestskú políciu Čadca, 159.

V týchto chvíľach je situácia stabilizovaná a pravidelne monitorovaná, naďalej je zabezpečená náhradná kyvadlová doprava.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne