Primátor Čadce  s účinnosťou od 10. 12. 2019 zbavil Mgr. Marcela Šula funkcie viceprimátora. Ako dôvod uvádza: „Od pozície viceprimátora očakávam lojalitu k mestu a k problémom občanov.“ 

Celé pôsobenie Mgr. Marcela Šula na poste viceprimátora sa nieslo v pestovaní si individuálnej kariéry. Do dnešného dňa nepochopil, že medzi prácou na vlastnej kariére a prácou pre občanov nášho mesta je priepastný rozdiel. Kategorický i principiálny. Preto ho z postu viceprimátora dnešným dňom odvolávam. Jeho rezignáciu považujem len za ďalšiu facebookovú kampaň, ako jeho posledný výstrel o hru o kredit v očiach občanov mesta. 

Vzťahy na pracovisku sú ako vzťahy v rodine. Snažíte sa zmierňovať zlé rozhodnutia svojich najbližších. Tak to vnímam aj pri medializovanej téme zvyšovania daní v meste. Práve on navrhol ďaleko drastickejšie zvýšenie daní. Zástupca primátora, Mgr. Marcel Šulo, bol členom tímu a tvorcom zmeny daní a poplatkov, bol tým, ktorého návrhy predstavovali enormné navýšenie daní. Povinnosť chcel preniesť a nechať niesť na pleciach najmä podnikateľov v meste. Takto sa rozvoj mesta nerieši. To je ten pomyslený mantinel, za ktorý neprejdem a končím spoluprácu odvolaním viceprimátora. 

Zvýšenie poplatkov nie je dôsledkom zlých rozhodnutí mesta, je to hlavne dôsledok rozhodnutí súčasnej vlády SR, ktorá pripravila mestá a obce o financie a nechala na ich pleciach popasovať sa s výpadkom príjmu do rozpočtu mesta. Na jednej strane sa dobre počúva o obedoch zadarmo pre naše deti, či o navýšení miezd v školstve, o rekreačných poukazoch. To všetko a ďalšie opatrenia pripravili mestá o obce o peniaze. No nahrali politické body do košiarov vládnych predstaviteľov. 

Na poslednom zastupiteľstve sme predstúpili s plnou vážnosťou a rokovali o zmene daní a poplatkov v meste Čadca. Naše opatrenia predstavujú zmenu len v nevyhnutnej miere a ani zďaleka nepredstavuje naplnenie rozpočtu mesta. Chýbajúce zdroje budeme hľadať aj v chode mesta a prehodnotíme investície v meste tak, aby sme čo najmenej preniesli na Vás občanov. O akom navýšení hovoríme? Pre fyzické osoby ide o navýšenie o 15 percent a pre právnické osoby o 20 percent. Ani nás neteší zvýšenie, ale musíme k mestu pristupovať zodpovedne a nezastaviť jeho rozvoj. Média sú posledné dni plné témy daní a poplatkov. Mesto Čadca predsa nie je jediné, ktoré musí daný stav riešiť. Verím,  že Čadčania tento náš krok pochopia. My sa zaväzujeme využívať verejné prostriedky maximálne efektívne a v prospech mesta. 

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne