Mnohí obyvatelia Čadce sú pobúrení. Na sídlisku Žarec, niekto surovo dokopal mačiatko, ktoré musela zachraňovať veterinárka. Ide o druhý prípad v meste za posledné dni.

Doráňanému mačiatku vo vážnom stave musela pomôcť zverolekárka. "Boli podané antibiotiká a nejaké injekcie proti bolesti," uviedla zverolekárka Michaela Čičmanová. Podľa veterinárky, na malom, bezbrannom zvieratku sa určite niekto vyzúril. "Bolo určite dokopané, nasvedčovali tomu všetky zranenia," poznamenala ďalej.

Tento smutný prípad natoľko zasiahol ľudí z Čadce, že do hľadania po vinníkoch sa zapojilo aj vedenie mesta. "Je neuveriteľné, akí brutálni dokážu byť ľudia voči zvieratám. Niektorým nerobí problém mučiť, týrať a poškodzovať bezmocné živé tvory. Čo je najhoršie, schopné sú toho dokonca aj deti. Mačiatko malo však šťastie a dobrí ľudia ho zachránili. Kontaktoval som náčelníka mestskej polície, aby začal konať a vyšetril prípadných páchateľov. Kontaktovali sme aj štátnych policajtov. Náklady, ktoré záchrankyňa s mačiatkom mala som preplatil a s lekárkou sa dohodol na platbách pri prípadných ďalších ošetreniach," informoval primátor mesta Milan Gura.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne