Zvýšime bezpečnosť chodcov!

Mesto Čadca bolo úspešné v dvoch projektoch na zvýšenie bezpečnosti chodcov. Za finančnej podpory ČSOB  nadácie - Pozor! Zebra na ceste v týchto dňoch pribudnú moderné priechody pre chodcov. Mesto do nich zabuduje svietiace LED gombíky umiestnené vo vozovke. Radnica tak aplikuje v meste jedno z najefektívnejších riešení, ktoré zvyšujú bezpečnosť na priechodoch.

Osemtisícový grant pomôže nasvietiť prechody pre chodcov

Radnica na realizáciu projektu vybrala dve rôzne lokality. Prvou z nich je prechod pre chodcov na Ulici Okružnej (pri obchodnom dome Lidl), kde budú nasvietené 3 prechody. Ďalšou lokalitou je prechod pre chodcov v bezprostrednej blízkosti ZŠ s MŠ Čadca – Podzávoz.

Ing. Milan Gura: “Osobne mám veľkú radosť z projektu pri ZŠ s MŠ Podzávoz. Túto lokalitu sme vybrali práve pre jej nebezpečnú lokalitu. Škola sa nachádza na frekventovanom dopravnom úseku. Ide o úsek častých dopravných nehôd, ranných zápch a miesto realizácie stavby diaľnice D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec. Aby boli naše deti v bezpečí, v rámci spoločnej investície Žilinského samosprávneho kraja a mesta Čadca budúci rok v danej lokalite vybudujeme nový chodník, ktorý prispeje k zvýšeniu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky.„

Logo ČSOB nadácia

Pribudnú moderné priechody pre chodcov. Mesto do nich zabuduje svietiace dopravné gombíky s detektormi chodcov. Radnica tak aplikuje v meste jedno z najefektívnejších riešení, ktoré zvyšujú bezpečnosť na priechodoch.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne