Kým minulé roky sa prerozdeľovali sumy ako 30 tisíc eur, minulý rok po prvýkrát 90 tis eur tento rok hovoríme o sume 120 tisíc eur.

Historicky tak najvyššia suma 120 tisíc eur sa prerozdelila na činnosť 16-tich športových klubov v meste Čadca na štvrtkovom zastupiteľstve 25. januára 2018.

Komu sa čo ušlo

10-tisícovú finančnú injekciu získal Mestský stolnotenisový klub Čadca, ktorý má dlhodobo vynikajúce výsledky v najvyšších stolnotenisových súťažiach.

Maratóncom z čadčianskeho klubu príde na účet 6 000 eur, tento rok čaká bežcov zmena trasy, pobežíme smerom na Bystrickú dolinu. Telovýchovnej jednote Čadca, ktorá zastrešuje sánkarov, volejbalistov a turistický oddiel poskytne mesto 5 000 eur. Najväčší kus z koláča si i tento rok odhryznú futbalisti v objeme 76 500 tisíc eur.

Bezplatné športové haly

Športovci okrem pridelených dotácií majú možnosť bezplatne využívať športové haly na Ul. športovcov a na Ul. A. Hlinku. Suma, ktorou takto mesto kluby dotuje, prevyšuje hodnotu niekoľko desaťtisíc eur.

Nové hokejbalové ihrisko

Máj 2017 priniesol memorandum, kde sme sa zaviazali k novému hokejbalovému ihrisku. Dnes mesto súťaží projektanta a následne zhotoviteľa.  V rozpočte sú vyčlenenú finančné prostriedky v sume 170 tisíc eur na nové hokejbalové ihrisko.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne