"Čínsky múr", aj takto familiárne nazývajú čadčania plošne najrozsiahlejší bytový komplex na sídlisku Žarec. Už pri jeho výstavbe boli pri ňom vybudované garáže a parkovacie plochy. Prístup k ním bol možný troma schodiskami. Tie od ich výstavby pred niekoľkými desiatkami rokov prešli viacerými opravami. Tieto opravy riešili ich nevyhovujúci stav dočasne na rok, dva. Aj preto primátor mesta Milan Gura rozhodol o ich kompletnej rekonštrukcii.

" Pôvodne bolo v pláne kompletne zrekonštruovať len stredové schodisko. Krajné sme mali opäť len vyspraviť. Nakoniec som rozhodol po porade s riaditeľom MPS-ky, že aj krajné schodiská zrekonštruujeme kompletne,"povedal primátor mesta. "Je dobré, že bolo takto rozhodnuté. Čiastočné opravy problém riešili vždy len na krátku dobu. Pri týchto prácach sme mysleli aj na mamičky s kočíkmi. Aby sa dostali k svojím vozidlám, krajné schodisko od Rieky sme urobili širšie. V najbližšej dobe namontujeme na tomto schodisku nájazdové plechy pre kočíky." dodal Peter Lariš riaditeľ MPS Čadca.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne