Cestujúci v Čadci môžu v rámci mestskej verejnej dopravy využívať dva nové moderné  autobusy s klimatizáciou a bezplatným pripojením na internet.

Autobusy sú zaradené na prímestské linky Milošová, Čadečka.  Nové autobusy sú plne klimatizované a vybavené informačnými tabuľami zobrazujúcimi aktuálny čas, smer linky a nasledujúcu zastávku.

Ing. Milan Gura: „Chceme naštartovať obnovu vozového parku MHD. Posledná obnova vozidlového parku bola pred viac ako 10 rokmi, kedy sa kúpili 3 nové autobusy. Ročne autobusy v rámci MHD Čadca najazdia 350 000 km a prepravia 650 000 cestujúcich. 
Nové autobusy nahrádzajú staršie typy, ktoré sú už technicky, ale aj morálne zastaralé. Zabezpečujú vyšší komfort prepravy a to aj modernou klimatizáciou s vykurovaním. Z bezpečnostného hľadiska autobusy poskytujú vyššiu bezpečnosť, či už svojou konštrukciou oproti starším typom alebo cúvacími senzormi a ďalšími bezpečnostnými systémami. Okrem ekologických a bezpečnostných opatrení, sú nové autobusy vybavené wifi routrom.“

 

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne