Ilustračný obrázok

Najväčšie čadčianske sídlisko Kýčerka zažíva stavebný boom

Najmladšie, a zároveň najväčšie čadčianske sídlisko Kýčerka chytí onedlho nový dych. Mesto v týchto dňoch spustilo stavebné práce na dlho očakávanej obnove centrálnej zóny a budovaní nových parkovných plôch. Výstavby oddychovej zóny „Srdce pre Kýčerku“ prinesie na sídlisko nové detské ihrisko, lavičky, zeleň, mobiliár a radnica vybuduje približne 100 nových parkovacích plôch.

Po novej cyklotrase až k Megoňkám

Geolokalita Megoňky sa pretvorí na nové atraktívne turistické miesto. Vďaka úspešnému projektu vznikne viac ako osem kilometrová náučná cyklotrasa, ktorá povedie cez dva kraje. Pri kamenných útvaroch na slovenskej strane vznikne múzeum v prírode s prístreškom. Múzeum budú tvoriť historické fotografie a informácie o nálezoch. Súčasťou bude aj multifunkčné pódium. V rámci úspešného projektu sa v mestskej časti Milošová obnoví hlavná komunikáciu až po  konečnú zastávku SAD dlhú viac ako 1,5 km. Projekt počíta v tomto území aj s obnovou 260-tich metrov dlhej cesty z otočne pre autobusy do kameňolomu Megoňky.

Nové cesty a chodníky na sídliskách

Radnica v týchto dňoch pripravuje obnovu komunikácií a chodníkov. Úspešný europrojekt priniesol do mestskej kasy 1 milión 200 tisíc eur na obnovu ciest. Je to slušný balík financií, za ktoré dokážeme obnoviť ulicu Okružnú, J. Kollára, SNP, Gočárovú, Mierovú, A. Bernoláka, J. Kráľa, Jášikovú.

Nové hokejbalové ihrisko

Po výstavbe letného kúpaliska, odkúpenia tribúny a pozemkov pri športovej hale na ulici Športovcov ide o ďalšiu výraznú investíciu do športu. Z rozpočtu mesta Čadca je na prvú etapu vyčlenená čiastka 170tisíc Eur. Za túto sumu sa vybuduje nové hokejbalové ihrisko, mantinely, striedačky. Ihrisko bude vyhovovať požiadavkám tréningov aj zápasov najvyššej hokejbalovej súťaže.

Počas prázdnin prebiehajú rozsiahle rekonštrukcie na mestských školách

Mesto Čadca z eurofonodov a z vlastného rozpočtu preinvestuje do opráv a modernizácie škôl a učební takmer 2 milióny eur. Žiakov niektorých základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Čadca privítajú začiatkom školského roka vynovené priestory. Zvýši sa nielen ich kapacita, ale budovy budú mať aj vyššiu energetickú efektívnosť. Modernizáciou prejdú aj učebne.

O ktorých školách hovoríme: MŠ Kyčerka I SNP, ZŠ na Rázusovej ul., ZŠ Jána Amosa Komenského, ZŠ s MŠ na Podzávoze, ZŠ na ul. M. R. Štefánika, MŠ pri ZŠ Horelica, MŠ Hurbanova.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne