Hokejbalový turnaj na hody v Čadci nevyšiel. Nové hokejbalové ihrisko, na ktorom ešte nestihli vyschnúť stopy od posledných prác má „trhliny“. Preverilo ho počasie, ktoré zastavilo pripravované hokejbalové zápasy. Kvôli dažďu zrušila radnica, v rámci osláv i omšu na námestí.

V minulosti primátor mesta Milan Gura sľúbil, že v meste vybuduje nový hokejbalový štadión a že čadčianskí hokejbalisti budú mať dôstojné miesto a zázemie pre svoj koníček. Stalo sa. Plocha je postavená, nie však skolaudovaná. Turnaj, ktorý chceli hokejbalisti odohrať ešte pred odovzdaním stavby, nevyšiel.

Primátor Milan Gura: „Chcel som byť ústretový, aby zápasy mohli bežať, aj keď stavba ešte nie je riadnym športoviskom. Prikývol som aj napriek tomu, že sám som mal pochybnosti. Kvôli počasiu sa však nehralo a ja dnes poviem vďaka Bohu, že dážď prišiel a preveril stavbu, ktorá sa ukázala problematickou.“

Zdá sa, že dodávateľ neurobil všetko ako mal. Prívaly vody zatopili plochu. Voda z ihriska neodteka, a to nie je dobré. Stavba zatiaľ nie je prebratá ani zaplatená a mesto tak podľa šéfa radnice neurobí, pokiaľ nebudú odstránené nedostatky.

Na každej stavbe mesto prísne kontroluje dodržanie podmienok zmluvy. Tak to bude aj v tomto prípade. „Verím, že v priebehu septembra dodávateľ všetky nedostatky odstráni k našej spokojnosti, aby sme mohli plochu skolaudovať a športovcom ju dôstojne odovzdať,“ dodal primátor.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne