Počas nasledujúcich štyroch rokov budú  o živote Čadčanov  rozhodovať  v mestskom zastupiteľstve prevažne nezávislí poslanci. Majú za sebou ustanovujúce zastupiteľstvo, ktoré viedol staronový primátor Ing. Milan Gura. Primátorského žezla sa chopil už po  tretíkrát, keď  v posledných komunálnych  voľbách predbehol  druhého  kandidáta v poradí Marcela Šula  o viac ako 10% s počtom 3170 hlasov.

Ing. Milan Gura: „Dôvera  zaväzuje, ale i povzbudzuje a teší. Mám možnosť pokračovať  v tom,  čo som pred ôsmimi rokmi začal a to je príjemný pocit. Mesto je veľký živý  organizmus, ktorý treba dlhodobo budovať, s ohľadom na záujmy obyvateľov a záujmy verejného dobra. Chcem byť primátorom všetkých Čadčanov. Mám túžbu spolupracovať s poslancami naprieč mestským zastupiteľstvom a urobím všetko preto, aby klíma v meste bola i naďalej pokojná a prajná v prospech budovania dobrých vzťahov  a budovania mesta.“  

Prioritou čadčianskeho primátora  na ďalšie roky je i naďalej zostáva doprava, podpora aktivít k urýchlenej výstavbe diaľnice D3, bezpečnosť , čistota v meste  a vybudovanie Matičného námestia, ktoré by malo byť reprezentatívnym priestorom Čadčanov. 

Zoznam zvolených poslancov v meste Čadca

Volebný obvod č. 1: Marián Kubala (NOVA), Jozef Kupka (nezávislý kandidát)

Volebný obvod č. 2: Pavol Holeštiak (nezávislý kandidát), Jozef Pajer (SaS), Peter Lariš (NOVA), Tomáš Urbaník (nezávislý kandidát)

Volebný obvod č. 3: Peter Strapáč (nezávislý kandidát), Slávka Zelníková (nezávislý kandidát), Martin Klimek (KDH), František Kučák (Smer – sociálna demokracia), Anna Korduliaková (NOVA), Dana Jašurková (nezávislý kandidát), Jaroslav Klus (nezávislý kandidát)

Volebný obvod č. 4: Marcel Šulo (nezávislý kandidát), Vladimír Malík (nezávislý kandidát), Jozef Vražel (nezávislý kandidát), Peter Zverec (nezávislý kandidát), Michal Duraj (SaS), Rudolf Cyprich (nezávislý kandidát), Anna Belousovová (nezávislý kandidát), Mária Badurová (nezávislý kandidát), Xénia Šurhaňáková (nezávislý kandidát), Peter Šimulák (NOVA), Jozef Rucek (nezávislý kandidát), Marián Hlaváč (nezávislý kandidát)

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne