Blížiace Vianoce priniesli klientom Viacúčelového zariadenia veľa radosti a príjemných okamihov. Najskôr to boli bežné aktivity ako predvianočná príprava formou pečenia oplátkov, tvorba vianočných pozdravov, vianočnej výzdoby, neskôr to bolo aj zopár prekvapení.

Najočakávanejším z nich bola Mikulášska besiedka vo večerných hodinách za účasti zaujímavých osobností, najmä pána primátora Ing. Milana Guru, ktorý spoločne s Mikulášom každoročne navštívi v tomto období seniorov zariadenia a zaujíma sa o ich potreby a trápenia. Vzájomné chápanie a záujem zo strany pána primátora bolo prejavené aj tým, že zakúpil pre aktivity klientov elektrickú pec na pečenie koláčikov. Aj na tomto stretnutí mohli klienti a hostia ochutnať jablkové štrúdle pečené na tomto darovanom elektrospotrebiči.

Potešením bola účasť poslanca mestského zastupiteľstva Vladimíra Malíka, ktorý sa zaslúžil o zorganizovanie vystúpenia folklórnej skupiny z obce Korňa s umeleckým názvom „Nevädza“. Súčasne so súborom navštívil zariadenie starosta obce Korňa, Štefan Belko, ktorý si uctil klientov návštevou v tradičnom kroji svojej obce. Umelecký súbor vytvoril tradičnú predvianočnú atmosféru a klienti zariadenia prežili hlboký kultúrny a emocionálny zážitok.

Večerné podujatie plné svetiel, vône ihličia a punču s ozvenou krásnych kolied a vinšov sa rozliehali v celej budove zariadenia. Dojatie a šťastie boli emócie, ktoré naplnili každého klienta množstvom pozitívnej energie a predvianočnej radosti.

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne