Už v budúcom roku by mali obyvatelia Čadce výrazne pocítiť pozitívne zmeny. Poslanci dali  zelenú investíciám a finančným injekciám, ktoré sa odrazia na kvalite vo viacerých oblastiach života v meste.

Asi najväčšiu pozornosť si zaslúži suma, ktorá smeruje do mesta zo zdrojov Európskej únie a to vo výške 1,2 milióna eur.  Tento balík posiela mesto do opravy ciest na dvoch najväčších čadčianskych sídliskách Žarec a Kýčerka. Komunikácie sú v žalostnom stave  a ich kompletná rekonštrukcia je viac ako nevyhnutná.

Radnica poteší na budúci rok i všetky športové kluby. V rámci grantových dotácii navyšuje mesto finančný balík o ďalších 30 tisíc, čo znamená, že  dohromady prerozdelí športovcom 120 tisíc eur. Ani krytá plaváreň neostane s obnovou bokom. Budúci rok sa chystá výmena kompletného presklenia a okien.

Vedenie radnice chce potešiť i hokejbalistov, ktorým vybuduje kompletne nový štadión v objeme 170 tisíc eur.

Dom kultúry bude pokračovať v rekonštrukcii vnútorných priestorov. Po úspešnej obnove kinosály inštitúcia preinvestuje ďalších 50 tisíc eur.

Čadčania sa majú v budúcom roku naozaj na čo tešiť.

Ing. Milan Gura, primátor mesta: „Čadčania sa môžu tešiť na rozvojový rok. Dôkazom je aj práve schválený rozpočet pre rok 2018. Čakajú nás veľké projekty. V oblasti rozvoja cestnej infraštruktúry sa zvýšia výdavky na opravy ciest, chodníkov a priechodov. V rozpočte sú zahrnuté aj financie na výstavbu nových parkovísk na sídlisku Kýčerka. Rozpočet ráta s veľkými investíciami do naších škôl ako kompletná rekonštrukcia MŠ SNP, výmena okien na ZŠ s MŠ Podzávoz, ZŠ Komenského a zateplenie MŠ na Horelici.  Mesto navyšuje aj výdavky na šport, konkrétne sa jedná o dotácie pre športové kluby v meste. Plánuje sa s výstavbou hokejbalového ihriska, rekonštrukciou tribúny, krytej plavárne, obnovou detských ihrísk či budovaním nových.“

Som rodák z Oščadnice. Narodil som sa v septembri 1965 v rodine robotníka. Môj otec pochádzal z Kráľovej pri Senci a priniesol na Kysuce nezvyčajné meno - Gura. Otec si zamiloval tento kraj, aj keď mama by ho radšej nasledovala do teplejšieho a úrodnejšieho kraja dolniakov, ale on chcel zostať...

Viac o mne